Salamullahi'alaikum... Terima kasih kerana sudi ziarah blog Perisai Mahkota - Tinggalkan jejak anda, komen pada entri, klik pd tempat-tempat yg boleh di klik dan jangan lupa untuk follow jugak yer..hihi. Jazakumullah khairan kathir. ^_^

Jalan Kehidupan

Tuesday, November 22, 2011

Teruskan Senyum

Maha Suci Allah..
yang terhindar dari segala sifat-sifat kekurangan..
...

Sahabat-sahabat,
Satu persoalan yang sering ditimbulkan orang..
"Bagaimana ingin bahagia di saat hati dikecewakan, atau bagaimana ingin merasakan ketenangan di kala terhimpit oleh keterlanjuran dosa silam..?"

Huhu..
Kalau mengikut dari jawapan orang-orang yang termotivasi, mereka pasti mendahului senyuman seraya melengkapkannya dengan jawapan..

"Senyum adalah perasaan bahagia yg paling cepat sampai ke hati..Jangan menunggu bahagia untuk tersenyum tapi tersenyumlah untuk menjemput bahagia"

Alhasil, sungguh menakjubkan.. ^_^, ni jer la yang aku mampu praktikkan..untuk menjemput bahagia. Segala Puji hanya ta'luq dan tertentu bagi Allah.. kerana masih memberiku nikmat senyuman.

Wallahua'lam..
Sejak due menjak ni, mood hati aku memang tak tenang..
2 bulan lebih dah kot.. duk macam ni jer. Kadang bahagia itu terasa, terkadang tawar dan hambar..hampir-hampir gila dibuatnya!

Kecelaruan dosa silam mengetuk ruang hati.. errgghhhh!

Menyesal? memang tak guna.
Kerana aku sendiri yang mencipta dan mengulangi kesilapan itu.

So, apa yang aku mampu buat sekarang..hanyalah menyerahkan segala takdir pada Yang Maha Menentukan. Dia yang lebih layak untuk menentukan graf imanku..
Tapi, aku akan sentiasa bersamaNya..dalam doa dan sujudku..

Ya Allah.. terimalah hambaMu ini.

Akhir kalam..
TERUSKAN SENYUMAN..
MOGA BAHAGIA MENJADI TEMAN!

~perisaimahkota

2 comments:

Amirah Adnan said...

semua org penah buat silap..

salam maal hijrah :)

Hafriz Mohamad said...

:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails