Salamullahi'alaikum... Terima kasih kerana sudi ziarah blog Perisai Mahkota - Tinggalkan jejak anda, komen pada entri, klik pd tempat-tempat yg boleh di klik dan jangan lupa untuk follow jugak yer..hihi. Jazakumullah khairan kathir. ^_^

Jalan Kehidupan

Monday, September 5, 2011

Pesawat Dah Tiba!

Alhamdulillah..
Semalam, 4 september 2011..bersamaan hari eidul fitri yang ke-6.
bukan pesawat ni.. ^^, dr En Google
Mok (nenek), Atuk Da (Lelaki) dan Atuk Da (Perempuan) selamat tiba di lapangan terbang (Pengkalan Chepa) pukul 7.30 malam. Maka telah sempurnalah kerja umrah mereka selama sebulan 1 minggu di Tanah Haram.

Paling best yang aku nak kongsikan adalah part sebelum mereka melepasi pintu 'balai ketibaan'. Masa tu kitorang(anak cucu Mok) excited yang tersangat nak sambut mereka. Bila Mok keluar jer melepasi pintu tu, semua pakat-pakat 'terjah' Mok.. Salam, peluk cium lagi... muah muah muah...! ^_<
...alamak, terlupa nak bawak camera...huhu. takder la gambar yang boleh dimuatkan kat sini..

Masjidil Haram dr En Google jgk..
Seronok rasa bila dapat genggam tangan orang yang baru balik dari tanah haram ni. Sejuknya menusuk jiwa..huhu~ Memang ler dalam kapal terbang tu aircondnya 'mahasejuk', tapi 'sejuk' yang aku maksudkan adalah kesejukan yang lain macam.. ermm.. korang agak jer la camner yer..

Serius.. rasa macam waktu tu jugak nak gantikan tempat diorang.
Diorang balik tanah air, aku plak ke tanah haram.. bestnyer ~.~

Yang pastinya setakat ni, peluang aku untuk ke sana masih samar-samar lagi.. tak tahu bila la aku dapat hirup udara ketenangan kat sana.. lama dah mimpi nak buat haji.. paling kurang dapat pergi umrah dan ziarah ke sana pun jadi la...

Okeyh!.. itu jer yang mampu diceritakan..
Nak cerita banyak-banyak, tapi takut 'mata masuk habuk'.. erk.... ^^,

Jom kumpul duit!!! Kita sama-sama naik haji/umrah/ziarah jom! hehe..
salam jumpa lagi...


~perisaimahkota

11 comments:

Liza @ Adzriel AB said...

syukur dah balik... sejuk rindu mereka & nak ke sana juga tu.

Zefa NorAsmara said...

Jom!! Mudah2han ada rezeki utk kita ke sana nanti.. amin.

Hafriz Mohamad said...

em.. yup2!
IsnyaAllah...

Bell said...

teringin nak pergi umrah.hoho

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

insyaallah kalau ada rezeki sampai ler kita ke sana nanti..

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

mudahmudahan sampai lah ke sane . kalo ade rezeki

:)

fa-in said...

sejuknya menusuk jiwa bagaikan kita dpt rasa ketenangan yg sgt tenang efek mereka kan.. :)

Hafriz Mohamad said...

emm... btul2!

amiin.. sy akn trus meng'amin'kan stiap doa shbt. ^_^

Miss Tira said...

Alhamdulillah, mereka berjaya dan selamat menjalankan ibadah rukun islam ke lima. Syukur kepada Allah s.w.t...

Anonymous said...

I am not sure where you're getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for fantastic information I was looking for this info for my mission.

Feel free to surf to my web page ... prescription glasses transition progressive

Anonymous said...

Gгeat blog here! Also yоur webѕіte loads up fast!
What wеb hοst are yοu using? Can Ӏ get
your affilіate linκ to your host? I wiѕh my site loаded up as quickly as yourѕ lοl

my blog: facebook cuenta gratis

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails