Salamullahi'alaikum... Terima kasih kerana sudi ziarah blog Perisai Mahkota - Tinggalkan jejak anda, komen pada entri, klik pd tempat-tempat yg boleh di klik dan jangan lupa untuk follow jugak yer..hihi. Jazakumullah khairan kathir. ^_^

Jalan Kehidupan

Monday, January 16, 2012

Jiwang Dengan Tuhan

Salam.. hello everibaldi!! (rusak bahasa penjajah xpe.. hek3..)

Cer tengok baby cute kat bawah ni tengah buat per? ish ish ish ..khusyuk bebenor nampaknye yer.. Apa benda la yang didengarnye ek? ..hmm...

foto dr En.Google

Hekhek... Sebenar nye budak kecik ni adalah jelmaan Perisai Mahkota.. 
Semalam baru download lagu katenyer.. Jadi, duk tengah melayan perasaan la tu..hehe.. ^_^

Eh.. nak tau jugak apa yang tengah dilayannya tu..? Ok2. Senarainya ada kat bawah ni..

1~ DenganMu Aku Hidup - Opick
2~ Karena Hati Bicara - Andi Asyril ft Oki Setiana Dewi
3~ Ketika Tangan dan Kaki Bicara - Chrisye
4~ Maha Melihat - Opick ft Amanda
5~ Percaya Padaku - Ungu
6~ Bisikan Malam - UNIC
7~ Istikharah Cinta - Sigma

Dan ada dua DOA yang telah dicadangkan oleh 'temannyer' baby nih.. ^^,

~ Doa Rabitah - UNIC
~ Doa Solat Dhuha - UNIC

Okeyh! tu sahaja list lagu yang menjadi halwa telinga buat masa ni. Ekchelli, Aku takder feveret genre.. semua lagu aku balun jer, asalkan sedap telinga mendengar dan lapang jiwa yang merasa...
Dengar lagu macam ni, aku membayangkan diri sedang jiwang-jiwang gitu..  
err..berjiwang dengan Tuhan. hihi~

Maha Suci Allah yang Maha Indah dan Menciptakan Keindahan.. 

Siapa-siapa yang berminat nak layan sama, selongkar jer lah kat mana-mana dalam internet ni.. pastu download dengan segera! Saper yang dah ada lagu ni.. jom layan~ 

d^_^bWeeeee~~

~perisaimahkota 

7 comments:

aimie amalina said...

weee
suke2!
suke semua lagu opick :)

jom berjuwongg dgn tuhan!

Hafriz Mohamad said...

hehe.. d^_^b jom2!~

blog-tips-kurus said...

donlod Doa tu kat mane yek? :)

EJA said...

eja suka semua lagu tu.. yg paling suka lagu opick dan sigma :)

~Filzati Zulkepli~ said...

nak tambah lagi jiwang? haa, saya tau mcm mana.

belilah album zikir terapi diri-hafiz hamidun. fuhhh, jiwangnya :') syahdu je dgr masa malam2 sunyi.

(dah mcm nak promote album pulak, hihi)

Hanifatin Abdullah said...

suka semua lagu unic dengan hafiz hamidun

Hafriz Mohamad said...

Wah3..dh macam post utk promote lagu plak nih..hehe~

blogtipskurus: doa tu sy download kt youtube jer..hehe. pastu guna keepvid.com. amat2 snang.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails