Salamullahi'alaikum... Terima kasih kerana sudi ziarah blog Perisai Mahkota - Tinggalkan jejak anda, komen pada entri, klik pd tempat-tempat yg boleh di klik dan jangan lupa untuk follow jugak yer..hihi. Jazakumullah khairan kathir. ^_^

Jalan Kehidupan

Sunday, March 6, 2011

Bercerita Tentang Hadiah

Salamullahi'alaikum...

Bagi sesaper yang masih ingat, sebelum ni blog Perisai Mahkota ni ada join satu GA yang dianjurkan oleh blog Bayt Al-Iman. GA tersebut diwujudkan sempena memeriahkan lagi sambutan Maulidur Rasul. Niat pertama aku join waktu tu, bukanlah nak kan hadiah nyer.. Tapi aku join sebab aku suka tengok gelagat Muhammad. cute, comey, cantik, menarik dan segala bagai..hehe

tengok tu haa... banner GA tu masih lagi tertempek kukuh
di sidebarblog Perisai Mahkota.. hehe~

Kalau korang nak tahu cerita tentang Muhammad, boleh klik sini..DIARI MUHAMMAD. Nanti korang akan jumpa cara Muhammad diasuh sejak dari kecil mengikut Sunnah dan aturan dari Rasulullah SAW. Oleh sebab tu, dah memang kena sangat lah nama 'Muhammad' diberikan kepada si comey itu.. ^_^ Aku suka sangat-sangat pendekatan tu dan kalau boleh, aku nak jugak asuh 'cahaya mata' aku nanti (jika diizinkan) juga dengan cara tersebut..

Setelah tarikh GA tamat, tiba-tiba blogger kak Ummumuhammad datang blog aku, komen kat entri. Mintak aku tengok entri terbarunya. Apa lagi..serbu la. hehe~ Sebenarnya aku pun tak perasaan yang keputusan GA tu diumumkan.. hrmm... baca punya baca, maka terteralah nama pemenang...

Yahoo!! Alhamdulillah.. akhirnya Muhammad memilih pakcik Iklil @ Perisai Mahkota sebagai pemenang.. mekaseh2!! hehe..

Lepas tu, urusan penghantaran hadiah selesai. Alamat yang aku berikan adalah alamat rumah. Jadi kalau hadiah sampai nanti, dah kompem-kompem sampai rumah. Waktu ni aku masih kat Perak (posting kat Kuala Kangsar kalau tak silap).

Sampai satu masa, aku hubungi orang kat rumah tanya pasal hadiah. "Bah, ado sapa ko dop hadioh kat rumoh?" Abah jawab.. "ado..set 'lego' mainan baby dengan buku sejarah Islam".

Adoyai... Bila aku tahu jer hadiah dah sampai, rasa terus nak balik. Nak tengok macam maner la rupe hadiah tersebut. Pejam celik.. pejam lama-lama... pastu celik!!! Eh, dah cuti mid-sem dah. Yes!! boleh balik..hehe~

Dipendekkan cerita, aku pun dah ada kat rumah. Jadi dapatlah aku tatap dan pegang hadiah yang dimaksudkan. Nak tengok macam mane rupanya?? jeng jeng jeng!!!..


Inilah dia hadiahnya...
Satu set mainan Interlock Building Block Toys dan sebuah buku menarik bertajuk Ini Sejarah Kita (ISK). 'Buat kak Ummumuhammad, terima kasih sekali lagi di atas penghargaan yang diberikan. InsyaAllah.. semuanya akan dimanfaatkan dengan sebaiknya. Kalau senang-senang, anjur la GA lagi yer..hihik~'  n_n

Ok lah.. tu sajer cerita tentang hadiah untuk kali ni.
Next GA, harap-harap menang lagi. Biar nangis semua blogger..hehe~

Wallahua'lam...


~perisaimahkota

6 comments:

ummu muhammad said...

insyaAllak akn ade lagi tapi bukn GA insyaAllah contest pulk..tengah nk set penggambaran hadiah..semoga ada tuah lagi perisai mahkota!

Hafriz Mohamad said...

okey.. set! nk join!! hehe..

puan nina said...

uik..mane aci nk bolot adiah sorg2...hehe...kite akan bersaing secara sihat ya =)

Hafriz Mohamad said...

hehe...yer3. klau bolot sorg2 pn, sihat gak.. tp sihat sy sorg jer la...hik3~

annenyss said...

ceh nak menang saja nih..hehe

Hafriz Mohamad said...

hik3..yela2..
xnak mnang dh.. tp nok baby!
stiap cntest yg mlibatkn baby..aku nk join.. klau mnang dpt baby, lg baguuuss!! hik2..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails