Salamullahi'alaikum... Terima kasih kerana sudi ziarah blog Perisai Mahkota - Tinggalkan jejak anda, komen pada entri, klik pd tempat-tempat yg boleh di klik dan jangan lupa untuk follow jugak yer..hihi. Jazakumullah khairan kathir. ^_^

Jalan Kehidupan

Sunday, March 6, 2011

Nak Rehat Jap

Salamullahi'alaikum...

Kadang-kadang mood blogging datang bertimpa-timpa. 
Sampai dalam satu saat boleh terpikir nak buat 10 entri sekali gus.

Tapi...
Tak selalunya semangat blogging tu datang. 
Macam air laut jugak, ada waktu pasang dan ada juga waktu surutnya..

Mungkin yang aku rasa sekarang.. air mula surut.. surutnya agak mengejut!
Tak tahu apa nak dibuat.
Fikiran penat.. Jiwa kacau.. sebab? 
Aku pun tak tau.. ~_~



Kalau aku menulis jugak sekarang ni, kompem mood aku kacau bilau. 
Haru biru..  Serabut! huhu~
Sasteranya basi.. isi pula terkontang kanting.
Jadi lebih baik, aku rehat...rehat untuk sementara..
atau mungkin selamanya..

Bagi tenang dulu keadaan.
Bila mood dah ok.. masalah selesai dan otak kembali ligat untuk berfikir..
InsyaAllah.. Aku akan kembali 'sign in' dan klik butang 'new post'..

Tu sajer untuk kali ni...
Dalam keadaan sekarang, aku dahagakan motivasi
Aku rasa aku perlu berehat.. 
rehat minda, rehat jiwa...
~rawat hati~

wallahua'lam.


~perisaimahkota

9 comments:

nono2612 said...

take a rest with kit kat ;]

penggila lensa said...

berehat sebentar bersame2 kit kat .. (translet ayat post di atas) hehe

bunga said...

yup..betull..bunga pom sama..

LIVESTRONG said...

ASSALAMUALAIKUM,ABG IKLIL.

SEMOGA SENTIASA MENDAPAT RAHMAT YG MAHA ESA.

Naddia said...

kalau serabut..gunela sunsilk..rambut anda tak serabut lg..

Abah Yie & Ummi Na said...

"Dengan mengingati Allah itu, hati-hati akan menjadi tenang"

- Banyakkan istighfar...carilag ruang waktu untuk kita muhasabah diri sendiri buat seketika. Mungkin ada hak-hak Allah yang belum kita tunaikan....

adamzico said...

Tenangkan diri tu dulu.. Lepas ni wat N3 sampai sebelas lak.. lebey satu dr kebiasaannya.. hehe.. wink!

Fakhrul1409 said...

jgn serabut sgt..nt keje ape pun xmnjd..

Hafriz Mohamad said...

mekaseh kpd pengomen2 skalian.. ^_^

wallahua'lam. mungkin bnar kata2 ummi.. masih ada urusan Tuhan yg blum d slesaikan..

ble cek2 balik..bnyak sgt2..huhu~
smoga Allag ampunkn dosa kite smua n mringankan jasad upaya kita utk trus taat mngerjakn suruhanNya.. amiin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails