Salamullahi'alaikum... Terima kasih kerana sudi ziarah blog Perisai Mahkota - Tinggalkan jejak anda, komen pada entri, klik pd tempat-tempat yg boleh di klik dan jangan lupa untuk follow jugak yer..hihi. Jazakumullah khairan kathir. ^_^

Jalan Kehidupan

Thursday, May 19, 2011

Makin Hari Makin Sayang

Salam borak-borak..
hehe..

Apa khabar semua? harapnya semua sihat dan ceria-ceria hendaknya.
Petua orang tua-tua.. kalau nak sentiasa nampak muda menawan, kena ringan-ringankan tarik pipi untuk membentuk senyuman..
sumber foto : Hey Gurl

Senyum.. senyum.. 1 2 3.. Klik!!! ^_^
Kan cantik tu..hehe.

Senyum ni pun ada macam-macam jenis jugak. korang pun tahu kan.. tapi, kita buanglah yang negatif. Kita ambik yang positif jer k..

Orang kata jugak, senyum tu tanda sayang.. betul ker?
Mungkin betul la kot. Sebabnya, aku dapat rasa betapa bahagianya bila dapat senyum pada orang yang aku sayang..dan akan rasa tenang bila orang yang aku sayang, senyum pada aku..

Contohnya senyum kepada Keluarga, teman seperjuangan dan... ermm...^_^ Senyum..! tak perlu kata apa apa..hehe.

Lagi satu sekarang ni.. Aku banyak senyum pada laptop ni.
Ya, sebab aku dah makin hari makin sayang sama ini laptop..
Dulu siap kena sekeh lagi dengan aku.. tu la.. saper suruh degil! huhu..hihi..

Tapi tu dulu.. sekarang aku dah makin sayang dia.. nak tau kenapa?
Sebab aku dah format laptop aku ni..pastu siap beralih kepada windows 7 lagi.. Memang mantop!!


Terima kasih buat rumet aku.. MA Ismail..

Dan ada lagi satu benda yang aku nak share-kan kat sini..
Ni dia..

siap dengan kotak dan bantal untuk dia tido.. ^_^

Jam ni, kawan aku mintak tolong jual. Macam mana.. cantik kan?
Memang sekarang trend orang kembali cari barang-barang G-Shock.
Ni dapat dua bijik ni pun ke hulur ke hilir nak mencari..fuhh~ nasib baik dapat.

Yang ni namanya.. G-SHOCK G-001 (adik robot).

Ni replika jer.. harga pasaran RM 80. tapi untuk kali ni.. aku letak RM 70 jer..siap dengan kos penghantaran sekali.. Kalau original, memang lagi cantik la. Tapi harganya pun cantik.. RM300 ke RM 400..huhu..

Kalau berminat, bagi alamat email kat komen bawah. Nanti kita boleh terus berurusan.. insyaAllah.

Ok.. tu jer. Tapi..oit3!!!
Jangan lupa senyum yer.. - seikhlas mungkin..
Kerana senyum itu sedekah yang paling mudah..
Senyum itu tanda sayang..  (^^,)

~perisaimahkota

12 comments:

liyana said...

senyum kejap..(^_^)
bila mndpt senyumn..org akan rasa kewujudan dirinya dihargai

Inche Vampire said...

aku suka senyum. lalalalaa..

ultimate blogging challenge..

http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/05/ultimate-blogging-challenge.html

join tau! hee

Hanim Mahali said...

baca sambil senyum... lagi lagi nengok gambar mia yang comei tu.... senyum sampai telinga tengok dia... ^____^

Hafriz Mohamad said...

sambung senyum smpai tido.. lpas tido, smbung senyum pulak..

toink3!!! hehe..

Dim Benihana said...

Senyum2 jap kt sini, mana tau nampk muda skit...

ummufathi said...

senyum..x perlu kata apa2..senyum..:)

Miss Tira said...

Yang kuning tu cantik. Hehehe. Cuma suka je tapi belum berkemampuan nak beli sebab dah ada jam. ^^

Abah Yie&Ummi Na said...

dan yg penting, senyum itu satu sedekah :)

farah 0 said...

dgn 'senyum..' kite dpt hilangkan perasaan marah.. =)

Hafriz Mohamad said...

Dim Benihana: senyum tu awet muda katanya..hehe.

Ummufathi: amboi kak.. ciap nyanyi lg.. ngulik fathi tidur ler tu.. ^_^

Miss Tira: hehe.. xpe2. no hal..

Ummi Auni: sedekah yg paling2 mudah.. kn? 1 snyuman dr pakcik utk Auni.. hehe~

farah 0: em..btul2. dgn snyum jgk dpt mrawat hati yg resah.. :)

tme kasih d atas komen semua..!

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

nak senyum pon kadang2 kena berpada2 gak.. anti jangan sampai orang kata kita ni senyum mengejek lak :)

Hafriz Mohamad said...

hehe... btoi3~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails