Salamullahi'alaikum... Terima kasih kerana sudi ziarah blog Perisai Mahkota - Tinggalkan jejak anda, komen pada entri, klik pd tempat-tempat yg boleh di klik dan jangan lupa untuk follow jugak yer..hihi. Jazakumullah khairan kathir. ^_^

Jalan Kehidupan

Friday, August 27, 2010

Pencarian Sepanjang Ramadhan 2

Salamullahi'alaikum...

Pencarian Ramadhan...
Sifat Al-Wahhab (memberi tanpa diminta balasan) Allah di alirkan ke dlm stiap jiwa Ayah dan Ibu. Amat besar pengorbanan mrk pd kita... ingatkah kita pd mrk saat ini?
"Abah, umi...maafkan abg atas keterlanjuran slama ini. Semoga kalian snantiasa d bwh naungan Rahmat Allah".
~air mata kerinduan mngirin
gi brsama dlm pelayaran di medan lautan keinsafan...


Pencarian Ramadhan...

Ada di antara mrk yg masih berbalah pd isu Aqidah kononnya. Maka timbul tuduhan aku betul, engkau sesat. Aku Ahlussnnah wal Jamaah, engkau kafir! Di saat umat Islam Palestin masih menderita dalam gempita, kita berpecah mencari belah. Apakah kalian lupa atau buat2 x tahu bahawa...~ISU PALESTIN JUGA ADALAH ISU AQIDAH??? ayuh! bersatulah...Pencarian Ramadhan...
"Ya Allah, ssungguhnya dgn rela kmi tlah mltakkan diri kmi dlm mdn juang Para Tabib. Mgkin hnya bbrapa lgkah dr skg, kmi akn diAMANAHkan sbg ptugas kesihatn yg d tugaskn merawat pesakit. Akn ttapi, adkh dgn tangn2 yg sntiasa mlakukan mksiat kpdMu ini Ya Allah akn mjalankn amanah berat stu hri nnti?
!"
~Ampunkn kami ya Allah, dan smpaiknlah kami kpd cita2 kami. amiin...Pencarian Ramadhan...
Kini tlah smpai ke smpadan akhir Ramadhan, trnyata aku masih leka. Kembali di ingat akan psanan Rasululluh spaya 'Ingat 5 Prkara, Sblum Dtg 5 Prkara'.
Ksimpulan mkna trsiratnya adalh.., manfaatkanlh waktu ada masa ini, sblum dtgnya waktu x ada masa! ...fikir2kan.
Mampukah kita? Tepuk dada, tanya Iman
 kita sdiri.. dgn panduan Fikir dan Zikir.


~perisai mahkota

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails