Salamullahi'alaikum... Terima kasih kerana sudi ziarah blog Perisai Mahkota - Tinggalkan jejak anda, komen pada entri, klik pd tempat-tempat yg boleh di klik dan jangan lupa untuk follow jugak yer..hihi. Jazakumullah khairan kathir. ^_^

Jalan Kehidupan

Sunday, February 20, 2011

Cemburuku Datang Lagi

Salamullahi'alaikum...

Pagi ni cerah jer... tenang dengan bawaan angin bertiup sepoi-sepoi bahasa tamil... Burung-burung pulak berkicauan menyanyikan lagu jawa... Semuanya mengasyikkan..hihi~

Entri pagi dibawa dengan mood agak 'senget'...
sebab dua tiga entri sebelum ni semua 'tegak' jer..
Serius, serius jugak. Tapi kadang-kadang tak best kalau serius memanjang. 
Nanti muka boleh jadi ketat dan menggerutu macam muka hantu Kak Limah. hehehe...

Tiba-tiba...
Aku rasa nafas aku tak stabil. 
Terhuyung hayang macam naik roller coaster. 
errggghhh!!! 
Jelez datang lagi...!
atau dalam bahasa kamus dewannya.. CEMBURU!!!

Dengan siapa? Sebab apa?
Aku cemburu dengan mereka...

Mereka yang bernama bloggerz...
Yang sudah berkeluarga...
Yang ada baby-baby comel...
Yang selalu buat entri bercerita tentang baby-baby mereka...

Huhu~ 
Aku jelez yang amat dah ni...
Bila la aku dapat kawen ni?

Aku nak baby sendiri...
Aku nak jugak buat entri cerita tentang mereka...
Setakat ni, aku boleh pegang baby orang lain jer lah...

Nak simpan gambar pun, gambar anak orang lain...
Teringin bebenor nak dukung baby sendiri... Adoyai...

Tak best betul la jadi orang yang suka jelez macam ni... ~_~

Nak tengok gambar lagi?
Jom tengok gambar kat bawah...
Ni lah antara koleksi gambar baby-baby comel yang aku simpan...
huhu~ cemburu ku datang lagi...

Sehingga ke saat ini...
Aku masih cemburu...

Mungkin rasa jelez ni akan hilang,
selepas aku punyai baby sendiri...
Nanti tiap-tiap hari aku nak cerita tentang baby aku...
Baru puas hati aku!!!
Baru padan dengan muka 'mereka'!!!

hik hik hik...
Bunyi nada jelez yang teramat kan?
Memang pun...hehe~

p/s: sekadar melawak... takder nak jelez ngan saper-saper sebenarnya. Cuma terkilan dengan diri sendiri sebab masih kering poket. Nak bina Bait-Muslim, tapi bajet tak cukup lagi... huhu~
Wallahua'lam...


~perisaimahkota

18 comments:

ummu muhammad said...

takpe poket kering..yg penting bakal zaujah tu solehe insyaAllah takkan demand lebih2..dulu zauj akak hanye ade sebuah motor je..kami nikah pun tanpe hantaran maran yg mengarut mcm kasut ke beg tangan ke..tiada persandingan..insyaAllah Allah tolong..simpan sket duet hantaran je..

p/s:nak penting insyaAllah Allah akan tolong..niat ikhlas kerana Allah nak bine bayt al muslim..semoge dipertemukan gadis solehah yg tak memberatkan utk nikah..insyaAllah..

ummu muhammad said...

p/s: duet hantaran=mas kawen yg perlu disimpan..

Hafriz Mohamad said...

Ummumuhammad: Mekaseh d atas nasihat yg d berikan. InsyaAllah.. smuanya baik nt. Smoga dprmudahkn sgalanya... ^_^

Abd Razak said...

السلم عليكم ورحمة الله

Suka tengok yang dalam berpakaian sufi tu, ada selendang hijau lagi tu

cik ungu said...

no 2 tu mata cantik sgtt

ana_liyana said...

Waaa!! Comel-comelnya baby org tuh! Ntah nape ana pum cmbru gak ni.. Tapela saudara Iklil, skurang-kurangnya dpt gak pgang baby org..^^,

p/s : Ana plak tringin nak ank sdare nih..Jeles! Jeles!tgok org lain da rmai ank sdare..huhu~ *emosi msih dikawal* ~^_^~

RuSh D said...

insyallah satu hari nanti dpt ler..

Zik said...

one day, the times insyallah will come.. samalah seperti aku jugak..

Abah Yie & Ummi Na said...

setuju dgn ummu muhammad :) berdoalah agar ditemukan jodoh dgn muslimah yang tidak memberatkan dalam urusan nikah-kahwin ni...

** susah2, ambil auni ni jadi anak angkat hehehe....auni mesti nak, dapat ayah angkat macam iklil ni....

Hafriz Mohamad said...

ustz razak: Syeikh Habib junior tu...hihi.

cik ungu: yup! bnyak crita d sbalik gmbr tu... mate ye bulat. @_@ comey. hehe..

ana liyana: Sy pn same la.. dpt anak sdare pn xpe. Tp akak bru kejer. xtau la bile dia nk kawen... ayoyo...hehe

Rush D - Zik : InsyaAllah... suatu hari nnti... amiin. ^_^

UmmuAuni: erk? emmm... nk tu nk, tp brat nk trima sbb iklil xde pape pn..huhu~ Ayah kndungnye dh ckup sgala2nya bg Auni.. ^_^ Iklil doakn Auni bhgia brsama Abah dan umminya...amiin.

Ainul Mardhiah said...

ayoyo~~
kelu lidah membaca..ati je yg berkate2..hehe..smoge Allah permudahkan semuanyer~~~

(^^)

Farah Hanim said...

weee comell gilaa budakbudak tuu ! :D

Hafriz Mohamad said...

Ainul Mardhiah: Kata Hati lebih tepat tafsirannya.. kata lidah mmbuktikan apa yg dirasa.. InsyaAllah diperkenankn. ^_^

Farah: Comel jer... bkn gila, tp giller.. (istilah anak2n muda..hehe) mcm la hmba ni udah tua...hik2

Miss Yaty said...

haha..ingatkan cemburu pasal pe lah...sweet nye...semoga cepat2 dapat anak sendiri ye :)

LIVESTRONG said...

yerla.semoga cepat dpt anak.huhu.

Hafriz Mohamad said...

Miss Yaty n Livestrong..

hehe.. insyaAllah. Skg ni dlm usaha utk mnyempurnakan ikatan brsama bakal 'ummi' nyer.. lpas tu bru pkir ttg putra/putri. (waduh, jauh plak aku merepek...hik2)

smoga dprmudahkan... ^_^

LIVESTRONG said...

yer,semoga dipermudahkan urusan.amin

Miss Intan Payung said...

Ololooo sweetnyaa..lagi2 pic yg iklil baju ungu tu..pic baby gurl je ramai.memang suke baby gurl eh? alaa xyah jeles lagi ya, nanti tiba masa.pegang la baby 24jam xpe..tolong wife iklil.hik3..moga dipermudahkan urusan iklil eh & dapat isteri solehah.(^_^)..
p/s: wiena jadi pengapit tau..cop! hek3.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails