Salamullahi'alaikum... Terima kasih kerana sudi ziarah blog Perisai Mahkota - Tinggalkan jejak anda, komen pada entri, klik pd tempat-tempat yg boleh di klik dan jangan lupa untuk follow jugak yer..hihi. Jazakumullah khairan kathir. ^_^

Jalan Kehidupan

Wednesday, February 16, 2011

Jazakallah Ya Muhammad

Salamullahi'alaikum...
Salam buat semua pengunjung...

Alhamdulillah...
Mood tengah excited sangat-sangat nih! hihi...
Kenapa pulak dengan aku ni... udah buang tebiat ker aper?

Ceritanya macam ni...
Kalau siapa-siapa perasan, sebelum ni kan ada entri kat blog ni yang tajuknya..

Tanpa rasa terpaksa dan penuh rela hatinya, aku join la satu GA ni. Saja-saja jer mencuba nasib. Mana lah tau kalau-kalau menang, boleh jugak aku merasa dapat hadiah. Dilihat kepada bilangan peserta yang menyertai GA ni, mungkin tak sehebat penyertaan GA biasa. Tapi mencecah 73 orang jugak la.

Setelah diberikan peluang untuk peserta menjawab soalan yang dikemukakan, alkisahnya ramai yang memberikan jawapan yang sama. Oleh sebab tu, UmmuMuhammad terpaksalah menggunakan khidmat si jantung hatinya, Akhi Muhammad bagi menyempurnakan proses cabutan bertuah.

Akhi Muhammad pun tolong la ummi dia. Setelah merenung panjang.............

ummi.. muhammad belum cekolah la.., mcmaner nak bacer ni? ^_^
Buat pilihan mengikut citarasanya yang tersendiri...
pada kedudukan yang paling selesa.

1 2 3... cucahnyer mau pilih.. ayoyo...

Digaul-gaulnya kertas nombor yang dah siap digulung...
Dan akhirnya...

oopppss... gambar blur la plak.
Jeng jeng jeng!!! Nombor pilihan akhi Muhammad adalah...

Nombor 5!!! ^_^ kertasnya basah kat bucu atas tu...
katenyer sebab Muhammad terus masukkan nombor tu dalam mulut waktu mula-mula terkam kertas tuh.
wah3! memang dramatik la... hehe.

Mengikut senarai yang telah disusun oleh UmmuMuhammad, link blog yang berada pada kedudukan yang kelima adalah blog... PERISAI MAHKOTA! 

eh, Uwah!!! aku ker? macam tak percaya jer. Alhamdulillah...
Tapi betul ker? eh.. a'ah la.. aku!
waa... memang aku pemenangnyaaaaaa... yes! aku menang!!! hik3..

Sebab tu la excited yang amat nih. hehe...

Terima kasih buat penganjur (Bayt Al-Iman). Semoga kalian terus berada dalam kesejahteraan dan kebahagiaan di bawah payung rahmat Allah SWT. Bagi yang dah sama-sama join GA ni, jangan marah kat saya pulak yer. InsyaAllah... rezeki ada di mana-mana.
Dan yang paling isitimewanya buat Muhammad, sebab dengan rela hatinya telah memilih pakcik sebagai pemenang. Pakcik caaayang Muhammad!!! hehe...

ermm...Tapi..
Bila tengok balik hadiahnya...

1 set Intellect Building Block Toys
Inspire the children's imagination and creativity

Alamak! Mainan baby la pulak...hihi. Aku belum nikah lagi, macamana nak ada baby?
Apapun, aku tetap terima sebab ini dah dikira rezeki. Lagi pulak pemberian orang..

Persoalannya, nak bagi kat siapa yer?
Nak bagi kat Amni ker, atau simpan untuk Balqis An-Nashrah?
(siapa Balqis An-Nashrah?) emmmm.... ^_^ hehe..

Keputusannya akan ditentukan kemudian...
Wallahua'lam.


~perisaimahkota

20 comments:

ummu muhammad said...

tulah bayt al-iman pun pening mainan baby bg pkcik tk nikoh lgi..tkpe2 rezeki balqis an-nashrah..

Semarak Api said...

aha..kiutnye proses mngundi..

itula bile dah rezeki kn..build jela block2 tuh.xyh kasi kt org.even da tua2 pon blum tntu kite kreatif cm budak2 kecik tu..hahha

Hafriz Mohamad said...

Ummumuhammad: Alhamdulillah..hihi.
msti suka si balqis bila dpt hadiah nt.. ^_^

Semarak Api: so, kecik ke bsar..x kira.. yg pnting kreatif..hehe

Ainul Mardhiah said...

uwaaaaaa...hehe...cm x caye je!!..nk jdik balqis a pasnih aci dop?..hik3~~

puan nina said...

tahniah ye..xmarah pun..rezeki awak untuk Balqis An-Nashrah.. =)

Hafriz Mohamad said...

AinulMardhiah: Kena tanye balqis sdiri la nt...hehe. ^_^

Pn Nina: mekaseh kak.. insyaAllah. hik2. msih teruja hingga ke saat ini.. uwah! hehe

Ainul Mardhiah said...

dh tnyer..hehe..balqis kate "on JeR"..hik3..suke2!!..suke3!!..suke2 suke2 suke!!..

Hafriz Mohamad said...

kesengetannyer sudah dtg...hehe

Ainul Mardhiah said...

dop doh..hik3..klu ye mari pom,ckit jah..hee..lalala~~

pasnih ade prtandngan pape lg x?..nk jdik pnyokong je..hee~~

Hafriz Mohamad said...

Hehe.. insyaAllah.. klau ade lg GA yg mlibatkn baby, hrp2 nk join. ^_^ suka tgok baby jah sbnrnye..mnang @ x, tu citer laen.. hik2

azura samsuddin said...

tahniah sekali lagi, tersurat hafriz Mohamad yg dipilih oleh Muhammad ;)

Hafriz Mohamad said...

mekaseh jgk lg skali..
emm..bgitulah nmpaknye. ^_^

ana_liyana said...

Waa..comelnya akhi Muhammad! Moga jadi seorg llaki soleh ya dek! hee~
Tahniah ya kpd penulis..hehe..rzeki tuh! alhamdulillah..! :)

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

trime kasih singgah di blog saya dan hantar komen...saya balas kunjungan ini..semoga sdra sekeluarga senantiasa dirahmati Allah SWT

Hafriz Mohamad said...

Amiin...Terima kasih bt ana_liyana..
^_^

sahrom: W'salam wbt...
same2.. dan ke ats kamu jua.. insyaAllah..

LIVESTRONG said...

hahaha.
tahniah abg iklil!

LIVESTRONG said...

kejap,balqis tu ank abg iklil ke?

Hafriz Mohamad said...

mekaseh..hehe.
eh, emm...wallahua'lam..hihik~

LIVESTRONG said...

aishh,wallahualam?hikhik.baiklah.

abg iklil,nk mintak tlg boleh x?
kalau ade masa,jenguk link sy ni.

http://rainlivestrong.blogspot.com/2011/02/mengenai-allah-yang-maha-besarmaha.html

dan kasi pendapat.
kalau boleh yer.
tq;)

anisyafrina said...

Salam semua.. jemput joint contest yang kita buat kat --> www.akusyafrina.blogspot.com Macih :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails