Salamullahi'alaikum... Terima kasih kerana sudi ziarah blog Perisai Mahkota - Tinggalkan jejak anda, komen pada entri, klik pd tempat-tempat yg boleh di klik dan jangan lupa untuk follow jugak yer..hihi. Jazakumullah khairan kathir. ^_^

Jalan Kehidupan

Wednesday, February 2, 2011

Perak - Kedah - Perak - Kelantan

Salamullahi'alaikum...

Huhu... Mata penat. Baru sampai rumah pukul 9.00 malam tadi.
Tapi disebabkan lama tak blogging, jadi aku online la jap. Jalan-jalan (bw) sikit..tapi rasanya kaki dah lenguh nak lawat ke blog-blog lain lagi. Cukup lah mana yang sempat. Yang tak sempat, maaf la yer...

Alhamdulillah...
Walaupun penat terasa menyelinap ke seluruh pelusuk tubuh, tapi perjalanan hari ni memang bez.
Lepas check out dari Pejabat Kesihatan Daerah Kerian, Parit Buntar. Aku gerak ke stesen bas Kerian untuk naik bas ke Baling. Tapi malangnya, takder bas Parit Buntar-Baling.

Aku terpaksa ke Baling sebab member aku tengah tunggu aku kat sana. Dia posting Pengkalan Hulu... Jadi... ermm.. alaa...senang-senang cerita, kitorang nak balik kelantan. Kalau dari Pengkalan Hulu, boleh terus balik ikut Gerik.

Faham tak? Aku pun kompius gak apa yang aku tulis nih...haha.. Layan jer la yer...

Yang aku nak kongsikan adalah waktu aku dalam perjalanan dari Parit Buntar ke Baling.
Aku terpaksa naik Mara Liner dari Parit Buntar ke Serdang terlebih dulu. Lepas tu baru ke Kulim. Untuk sampai ke Baling, aku terpaksa naik satu lagi bas... tapi malangnya, bas yang nak ke Baling ni punyer la ting tong. Bergegar.. macam nak runtuh. Senget menget aku dibuatnya...huhu~

Menariknya bagi aku... Bas yang first aku naik kat Perak (Parit Buntar). Pastu Serdang/Kulim/Baling tu kat Kedah. Pastu kawan aku ambil aku di Baling dan bawak aku ke Pengkalan Hulu..(masuk Perak balik)... Dari Pengkalan Hulu, terus ke Kelantan.. huh.. penat der..

gambar hiasan...hihi ^_^

Sepanjang perjalan, aku rasa pelik sangat-sangat. Sebab aku lihat kiri kanan penuh dengan warga asing. Kadang-kadang aku rasa macam bukan duk kat Malaysia. Indon ada, Bangla ada, Vietnam ada... huhu.. Seram jugak la. Tapi..disebabkan aku warganegara, so tak perlulah nak takut. ^_^ Takder sebab untuk aku takut sebenarnya...hihi..

Semua tempat yang aku lalui hari ni adalah betul-betul asing bagi aku. Jenguk ke luar tingkap, memang blur otak aku. Tak tahu kat mana-mana. Agak-agak jer lah nama-nama tempat tu... Alhamdulillah. Nasib baik segalanya dipermudahkan...

 Ok lah... tu sajer lah perjalanku hari ni.
Aku nak tidur dulu. Esok lah sambung bw...
Wallahua'lam... zzz....

~perisaimahkota

7 comments:

nono2612 said...

jauh perjalanan luas pemandangn:)

.:padie_eyla:. said...

parit buntar, serdang. due tempat tu je kenal. hak3. =p

eh eh. kite bukan kat malaysia laaa nie. kita kat 1malaysia.! haha! =p

Hafriz el-Muhammady said...

ayoyo.. hehe..
yela2.. 1 malaysia..

pape hal..
skg tgah mood cuti.
so, cuti jgn x cuti!! hihi..

ummiarissa said...

Lipis-Kl-Lipis-Kelantan-Lipis semula...lagi jauh..

Hafriz el-Muhammady said...

uik... huhu..
ade lg jauh..hihi. ^_^

zih@n said...

daerah kerian..kmpg akak tu.. =)

Hafriz Mohamad said...

la.. trlepas dh la.. skg kt k.kgsar dah...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails